HOŞGELDİN


Kadının biri, kuşçu dükânında gördüğü papağanları hayran hayran seyrediyormuş. Konuşkan bir papağan kadının çok hoşuna gidince, dükkân sahibini çağırıp sormuş:
- Bu papağanın fiyatı ne kadar?
- 100 lira, ama bu papağanı size veremem hanımefendi.
- Niye?
- Çünkü bu papağan genelevden geldi, ağzı çok bozuktur.
- Boş ver, cok beğendim ben bunu, hemen satın almak istiyorum.
- Peki hanımefendi.
Kuşçu, sattığı papağanı bir güzel paketleyip, kadının eline tutuşturmuş. Eve gelen kadın heyecanla paketi açmış. Paketten dışarı çıkan papağan konuşmaya başlamış:
- Ooo, yeni ev, yeni mama!..
Kadın biraz bozulmuş, ama bozuntuya vermemiş. Biraz sonra kadının kızları eve gelmiş. Papağan kızları görünce, yine konuşmaya başlamış:
- Ooo, yeni ev, yeni mama, yeni sermaye!..
Kadın bu sefer sinirlenmiş, ama sesini çıkarmamış. Biraz sonra kadının erkek çocukları eve gelince, papağan iyice coşmuş:
- Ooo, yeni ev, yeni mama, yeni sermaye, yeni müşteriler!..
Kadın bu sefer çok sinirlenmiş, ama yine de sesini çıkarmamış. Akşama doğru kadının kocası eve gelince, papağan daha da coşmuş:
- Ooo, yeni ev, yeni mama, yeni sermaye, yeni müşteriler, eski müsteriler. Ooo, Halil abi hoşgeldin!..

Hiç yorum yok:

MÜZİK

Kulaklarımıza hoş gelen ölçülü ve uyumlu seslere müzik denir. Saz, keman, cümbüş, darbuka, klarnet ve piyano vs gibi ögelere de müzik aleti denir. Müzik aletlerinin uyumuyla şarkı veya türkü söyleyen kişiye ses sanatçısı denir.
Eskiden şarkılar ve türküler plaklara kaydediliyor, gramofonlarla dinleniyordu. Sonra da plak çalan pikaplar piyasaya çıktı. Daha sonra teyplerle dinlenebilen kaset devri başladı. En sonunda CD ve MP3 furyası başlayınca kasetlerin papucu dama atıldı. Teknoloji gelişince müzik aletlerini taklit eden orglar çıktı. Cep telefonuyla bile kaliteli videolar çekilmeye başladı.
Ünlü bir ses sanatçısı olmanın yolu tesadüflere bağlıydı. Siz inşaatta harç kararken, tuğla taşırken, demir bağlarken türkü veya şarkı söylersiniz. Sesiniz ne kadar güzel olursa olsun; bir müzik yapımcısının dikkatini çekerseniz ünlü oluyordunuz. Bu da Milli Piyango'da büyük ikramiyenin size çıkması gibi bir şeydi.
Günümüzde ise ünlü bir ses sanatçısı olmanın yolu YouTube'dan geçiyor. Kendinizi şarkı, türkü söylerken videoya çekiyorsunuz ve YouTube'a yüklüyorsunuz. İzlenme sayısında patlama olursa: Ünlü oluyorsunuz.
Düğünlerde şarkı, türkü ve oyun havaları çalan piyanist şantörler bile YouTube sayesinde dünya çapında tanınır oldu.
Ne yazık ki sağlığında değeri bilinmeyen bazı ses sanatçılarımız vefat ettikten sonra YouTube sayesinde ünlü oldu.
Şimdi gelelim esas konuya: Sesiniz çok güzel. Söylediğiniz şarkı veya türkü de güzel. Ama teknik açıdan zayıfsa: Yaptığınız videonun müziği kulakları tırmalar.
Bazı şarkılar, türküler ve onlara ses veren sanatçılar vardır. Bunlar zaman geçtikçe yıllanmış şarap gibi değerlenir. Ama o eserler zamanla aşınır ve o sesi dinlemek zor olur.
Aşınmış eserleri teknik açıdan düzeltmek mümkündür.
İşte bu YouTube kanalı aşınmış eserlerin ses izlerini aslına sadık kalarak onarmaktadır.
Bu YouTube kanalının işi: Kötü olanı iyi, iyi olanı daha iyi, güzel olanı daha güzel yapmaktır.
Teknik açıdan en kaliteli müziği dinlemek, en kaliteli sinema filmini izlemek isterseniz: Lütfen YouTube kanalıma abone olunuz.

YouTube Kanalım İçin Burayı Tıklayın


POPÜLER YAYINLAR


DOST SİTELER

Gitmek istediğiniz sitenin logosuna tıklayınız.











EMEĞE SAYGI

Bu site için harcadığım emeği saygı duymak istiyorsanız, bu sitede verilen bilgileri kendi sitelerinizde kullanırken
adresini kaynak gösteriniz.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı