TRABZONA ASIL BEN GİDECEKTİM


İstanbuldan Trabzona gitmek isteyen Temel ve onu uğurlamak isteyen iki arkadaşı, otobüs terminaline gelmişler. İlk Trabzon otobüsünün bir saat sonra kalkacağını öğrenen Temel ve arkadaşları, Ulusoy Turizmden bilet alıp, yemeğe gitmişler, yemekte muhabbete dalınca; zamanın nasıl geçtiğini anlayamamışlar, saate bir bakmışlar ki; bir saat geçmiş, hemen koşa koşa otobüsün beklediği perona gelmişler ama, ne yazık ki otobüs on dakika önce gitmiş.
Temel ve arkadaşları, bir saat sonra kalkacak başka bir otobüse bilet almışlar, ama vakit de bir türlü geçmek bilmiyormuş, "Ne yapalım, vakti nasıl geçirelim?" derken kahveye gitmişler, çaylar, kahveler, sohbetler uzamış da uzamış, saate bakmışlar; bir saatin dolmasına beş dakika varmış, hemen koşmuşlar terminale, ama otobüse yetişemeyince Ulusoy Turizmin bilet gişeşine gidip sormuşlar:
- Trabzona gidecek başka otobüs var mı?
Gişedeki görevli bunları uyarmış:
- Bakın bu son otobüs, bir saat sonra kalkacak, eğer bunu da kaçırırsanız Trabzona bugün dönemezsiniz.
Bileti alıp pastaneye gitmişler, pastalar, kekler, çörekler muhabbet derken saate bir bakmışlar ki; bir saat dolmak üzere, hemen koşmuşlar, Ulusoy Turizmin otobüsü yeni hareket ediyormuş. Temel'i uğurlamaya gelen iki arkadaşı aceleyle binince, otobüs gazlayıp gitmiş.
Giden otobüsün arkasından bir müddet şaşkın şaşkın bakan Temel, oturmuş yere, başlamış gülmeye, hem de kasıklarını tutup katıla katıla gülüyormuş. Ulusoy Turizmin gişe memuru yanına gelip sinirli sinirli söylenmeye başlamış:
- Sen ne garip bir adamsın yahu? Üç otobüsü kaçırdın, arkadaşların gitti; sen kaldın, ağlayacağına gülüyorsun be adam!..
Temel gülmeye devam ederek cevap vermiş:
- Uy hemşerim, Trabzona asıl ben gidecektim, bizim uşaklar beni geçirmeye geldiydi, ben ona gülüyorum da!..

Hiç yorum yok:

MÜZİK

Kulaklarımıza hoş gelen ölçülü ve uyumlu seslere müzik denir. Saz, keman, cümbüş, darbuka, klarnet ve piyano vs gibi ögelere de müzik aleti denir. Müzik aletlerinin uyumuyla şarkı veya türkü söyleyen kişiye ses sanatçısı denir.
Eskiden şarkılar ve türküler plaklara kaydediliyor, gramofonlarla dinleniyordu. Sonra da plak çalan pikaplar piyasaya çıktı. Daha sonra teyplerle dinlenebilen kaset devri başladı. En sonunda CD ve MP3 furyası başlayınca kasetlerin papucu dama atıldı. Teknoloji gelişince müzik aletlerini taklit eden orglar çıktı. Cep telefonuyla bile kaliteli videolar çekilmeye başladı.
Ünlü bir ses sanatçısı olmanın yolu tesadüflere bağlıydı. Siz inşaatta harç kararken, tuğla taşırken, demir bağlarken türkü veya şarkı söylersiniz. Sesiniz ne kadar güzel olursa olsun; bir müzik yapımcısının dikkatini çekerseniz ünlü oluyordunuz. Bu da Milli Piyango'da büyük ikramiyenin size çıkması gibi bir şeydi.
Günümüzde ise ünlü bir ses sanatçısı olmanın yolu YouTube'dan geçiyor. Kendinizi şarkı, türkü söylerken videoya çekiyorsunuz ve YouTube'a yüklüyorsunuz. İzlenme sayısında patlama olursa: Ünlü oluyorsunuz.
Düğünlerde şarkı, türkü ve oyun havaları çalan piyanist şantörler bile YouTube sayesinde dünya çapında tanınır oldu.
Ne yazık ki sağlığında değeri bilinmeyen bazı ses sanatçılarımız vefat ettikten sonra YouTube sayesinde ünlü oldu.
Şimdi gelelim esas konuya: Sesiniz çok güzel. Söylediğiniz şarkı veya türkü de güzel. Ama teknik açıdan zayıfsa: Yaptığınız videonun müziği kulakları tırmalar.
Bazı şarkılar, türküler ve onlara ses veren sanatçılar vardır. Bunlar zaman geçtikçe yıllanmış şarap gibi değerlenir. Ama o eserler zamanla aşınır ve o sesi dinlemek zor olur.
Aşınmış eserleri teknik açıdan düzeltmek mümkündür.
İşte bu YouTube kanalı aşınmış eserlerin ses izlerini aslına sadık kalarak onarmaktadır.
Bu YouTube kanalının işi: Kötü olanı iyi, iyi olanı daha iyi, güzel olanı daha güzel yapmaktır.
Teknik açıdan en kaliteli müziği dinlemek, en kaliteli sinema filmini izlemek isterseniz: Lütfen YouTube kanalıma abone olunuz.

YouTube Kanalım İçin Burayı Tıklayın


POPÜLER YAYINLAR


DOST SİTELER

Gitmek istediğiniz sitenin logosuna tıklayınız.











EMEĞE SAYGI

Bu site için harcadığım emeği saygı duymak istiyorsanız, bu sitede verilen bilgileri kendi sitelerinizde kullanırken
adresini kaynak gösteriniz.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı