VIY BABO!..


Güneydoğu Anadolunun bir şehrinde yaşayan vatandaşlarımız, sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerinden şikâyet ediyorlarmış. Artan şikâyetler üzerine, şehir belediyesi hemen işe koyulmuş ve bütün sokak köpeklerini toplamış. Sokakların başıboş dolaşan köpeklerden kurtulması, vatandaşları öyle sevindirmiş ki; davul, zurna ile halay çekmeye başlamışlar. "Sokak köpeklerinden kurtulduk!" diye bayram eden vatandaşlar, ertesi gün sokak köpeklerinin kulaklarında birer zımba ile sokalarda dolaştığını görünce; şaşkına dönmüşler. Bu durumu yadırgayan vatandaşlarımız, sokak köpeklerinin niye salındığını öğrenmek için Haso'yu görevlendirmişler:
- La Haso, git bak bakalım; belediye köpekleri niye saldı?
- Tamam la babo!..
Haso hemen gitmiş ve bir belediye yetkilisini bulup sormuş:
- La gardaş, bu itleri ne güzel toplamıştınız, niye saldınız?
Hayvan haklarından bahseden belediye yetkilisi demiş ki:
- Merak etmeyin; hepsi aşılandı ve kısırlaştırıldı.
Bu cevap üzerine çok sinirlenen Haso, basmış feryadı:
- Vıy babo!.. Sizin izanınıza sıçam; bizi ısırıyler dedik, tecavüz ediyler mi dedik?

Hiç yorum yok:

MÜZİK

Kulaklarımıza hoş gelen ölçülü ve uyumlu seslere müzik denir. Saz, keman, cümbüş, darbuka, klarnet ve piyano vs gibi ögelere de müzik aleti denir. Müzik aletlerinin uyumuyla şarkı veya türkü söyleyen kişiye ses sanatçısı denir.
Eskiden şarkılar ve türküler plaklara kaydediliyor, gramofonlarla dinleniyordu. Sonra da plak çalan pikaplar piyasaya çıktı. Daha sonra teyplerle dinlenebilen kaset devri başladı. En sonunda CD ve MP3 furyası başlayınca kasetlerin papucu dama atıldı. Teknoloji gelişince müzik aletlerini taklit eden orglar çıktı. Cep telefonuyla bile kaliteli videolar çekilmeye başladı.
Ünlü bir ses sanatçısı olmanın yolu tesadüflere bağlıydı. Siz inşaatta harç kararken, tuğla taşırken, demir bağlarken türkü veya şarkı söylersiniz. Sesiniz ne kadar güzel olursa olsun; bir müzik yapımcısının dikkatini çekerseniz ünlü oluyordunuz. Bu da Milli Piyango'da büyük ikramiyenin size çıkması gibi bir şeydi.
Günümüzde ise ünlü bir ses sanatçısı olmanın yolu YouTube'dan geçiyor. Kendinizi şarkı, türkü söylerken videoya çekiyorsunuz ve YouTube'a yüklüyorsunuz. İzlenme sayısında patlama olursa: Ünlü oluyorsunuz.
Düğünlerde şarkı, türkü ve oyun havaları çalan piyanist şantörler bile YouTube sayesinde dünya çapında tanınır oldu.
Ne yazık ki sağlığında değeri bilinmeyen bazı ses sanatçılarımız vefat ettikten sonra YouTube sayesinde ünlü oldu.
Şimdi gelelim esas konuya: Sesiniz çok güzel. Söylediğiniz şarkı veya türkü de güzel. Ama teknik açıdan zayıfsa: Yaptığınız videonun müziği kulakları tırmalar.
Bazı şarkılar, türküler ve onlara ses veren sanatçılar vardır. Bunlar zaman geçtikçe yıllanmış şarap gibi değerlenir. Ama o eserler zamanla aşınır ve o sesi dinlemek zor olur.
Aşınmış eserleri teknik açıdan düzeltmek mümkündür.
İşte bu YouTube kanalı aşınmış eserlerin ses izlerini aslına sadık kalarak onarmaktadır.
Bu YouTube kanalının işi: Kötü olanı iyi, iyi olanı daha iyi, güzel olanı daha güzel yapmaktır.
Teknik açıdan en kaliteli müziği dinlemek, en kaliteli sinema filmini izlemek isterseniz: Lütfen YouTube kanalıma abone olunuz.

YouTube Kanalım İçin Burayı Tıklayın


POPÜLER YAYINLAR


DOST SİTELER

Gitmek istediğiniz sitenin logosuna tıklayınız.











EMEĞE SAYGI

Bu site için harcadığım emeği saygı duymak istiyorsanız, bu sitede verilen bilgileri kendi sitelerinizde kullanırken
adresini kaynak gösteriniz.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı